Proiect

Obiectivul principal al proiectului
constă în dezvoltarea unui sistem de transport public transfrontalier între localitățile Jimbolia și Mórahalom. Sistemul de transport dezvoltat va folosi pentru a conecta localitățile microbuze electrice. Proiectul pilot încearcă să ofere o alternativă viabilă pentru transportul local existent, să introducă noi modalități de reducere a emisiilor de carbon; de asemenea, încearcă să sensibilizeze comunitatea în privința sistemelor de transport alternative, nepoluante. De asemenea, proiectul își propune să dezvolte și două sisteme de transport public local, din localitățile Jimbolia și Mórahalom, pentru a putea fi conectate la serviciul de transport transfrontalier. La Jimbolia, microbuzele electrice vor fi utilizate pentru transportul public local în modul tradițional. La Mórahalom, va fi introdus un model nou și interesant de transport public, care va putea fi folosit și de turiștii ce sosesc în localitate. Serviciul de transport de la Mórahalom va combina transportul public tradițional cu turul panoramic. Atât vizitatorii, cât și localnicii vor avea posibilitatea de a ajunge la locația dorită, dar și de a vedea cele mai importante obiective turistice ale orașului. În cadrul proiectului, partenerii vor achiziționa echipamentele necesare și vor construi infrastructura necesară: două microbuze electrice, stație de încărcare/alimentare cu loc de parcare, copac Wi-Fi la Jimbolia și un microbuz electric, două stații de încărcare/alimentare cu locuri de parcare la Mórahalom. Cealaltă activitate principală constă în campania de sensibilizare, prin care partenerii vor promova importanța folosirii vehiculelor de transport cu emisii reduse de carbon și cu zgomot redus. În cadrul campaniei, vor fi organizate 12 evenimente culturale și turistice și o campanie door-to-door în Jimbolia și în Mórahalom. Dincolo de obiectivele principale, proiectul își propune să consolideze relațiile dintre cele două localități și să promoveze valorile culturale ale regiunii.
Bugetul proiectului:

Obiectivul principal al proiectului

constă în dezvoltarea unui sistem de transport public transfrontalier între localitățile Jimbolia și Mórahalom. Sistemul de transport dezvoltat va folosi pentru a conecta localitățile microbuze electrice. Proiectul pilot încearcă să ofere o alternativă viabilă pentru transportul local existent, să introducă noi modalități de reducere a emisiilor de carbon; de asemenea, încearcă să sensibilizeze comunitatea în privința sistemelor de transport alternative, nepoluante. De asemenea, proiectul își propune să dezvolte și două sisteme de transport public local, din localitățile Jimbolia și Mórahalom, pentru a putea fi conectate la serviciul de transport transfrontalier. La Jimbolia, microbuzele electrice vor fi utilizate pentru transportul public local în modul tradițional.  La Mórahalom, va fi introdus un model nou și interesant de transport public, care va putea fi folosit și de turiștii ce sosesc în localitate. Serviciul de transport de la Mórahalom va combina transportul public tradițional cu turul panoramic. Atât vizitatorii, cât și localnicii vor avea posibilitatea de a ajunge la locația dorită, dar și de a vedea cele mai importante obiective turistice ale orașului. În cadrul proiectului, partenerii vor achiziționa echipamentele necesare și vor construi infrastructura necesară: două microbuze electrice, stație de încărcare/alimentare cu loc de parcare, copac Wi-Fi la Jimbolia și un microbuz electric, două stații de încărcare/alimentare cu locuri de parcare la Mórahalom. Cealaltă activitate principală constă în campania de sensibilizare, prin care partenerii vor promova importanța folosirii vehiculelor de transport cu emisii reduse de carbon și cu zgomot redus. În cadrul campaniei,  vor fi organizate 12 evenimente culturale și turistice și o campanie door-to-door în Jimbolia și în Mórahalom. Dincolo de obiectivele principale, proiectul își propune să consolideze relațiile dintre cele două localități și să promoveze valorile culturale ale regiunii.

Bugetul proiectului:

Partener

Ţară

FEDR

Procent din total FEDR

Contribuţie

Total Eligibil

1 – Orașul Jimbolia

România

455 354.26

68.70 %

80 356.64

535 710.90

2 – MÓRA-TOURIST Informații și servicii

Societate Non-Profit cu Răspundere Limitată

Ungaria

207 404.25

31.29 %

36 600.75

244 005.00

TOTAL

€ 662758,51

100.00 %

€ 116957,39

€ 779 715,90

 

Rezultatul Principal al Proiectului 

Implementarea unui sistem de transport transfrontalier între Jimbolia și Mórahalom cu ajutorul vehiculelor electrice

Jimbolia

Activitatea de implementare a partenerului lider, Jimbolia, se concentrează pe dezvoltarea unui serviciu de transport local și transfrontalier modern, având emisii reduse de carbon și zgomot redus. În prima perioadă se va dezvoltă serviciul, după care  se va testa funcționarea ambelor servicii pe o perioadă de 1 an. De asemenea, Jimbolia organizează o conferință pentru promovarea utilizării vehiculelor electrice și a altor soluții ecologice, pentru prezentarea sistemelor dezvoltate și diseminarea rezultatelor proiectului.

Obiectivul principal al proiectului este implementarea unui sistem de transport transfrontalier între localitățile înfrățite Jimbolia și Mórahalom, utilizând vehicule electrice cu emisii reduse de carbon și cu nivel de zgomot redus.

Primul pas va fi achiziționarea a două microbuze electrice. Jimbolia va lansa o procedură de achiziție publică pentru 2 microbuze (1 microbuz cu 19+1 loc, 1 microbuz cu 14+1+1 locuri). Procedura de achiziționare publică va fi pusă în aplicare de departamentul de achiziții publice al orașului sub coordonarea managerului de proiect. Va fi respectată toată legislația relevantă. Documentele achiziției se vor baza pe cercetarea de piață realizată în pregătirea proiectului, vor fi utilizate și studiile relevante privind vehiculele electrice.

De asemenea, în cadrul acestei activități, personalul partenerului lider de proiect, va fi responsabil pentru obținerea tuturor permiselor și autorizațiilor necesare pentru sistemul de transport public, în conformitate cu legislația națională și UE. Jimbolia va face o cercetare a opiniei publice cu privire la nevoile locale, pentru stabilirea traseului local. Cel puțin 100 de persoane vor fi intervievate, personal, prin scrisoare sau prin telefon. De asemenea, partenerul lider va contacta reprezentanții instituțiilor publice, școlilor, grădinițelor și principalelor companii. Pe baza rezultatelor sondajului, Jimbolia va decide traseul și orarul. Decizia finală va fi luată după o ultimă consultare publică, organizată la primărie. Calendarul va fi format în așa fel încât microbuzele să poată fi folosite și pentru călătoriile transfrontaliere. Orașul Jimbolia dispune de conducătorii auto necesari, care pot conduce microbuzele, au permisul de conducere necesar. Microbuzele electrice se conduc ca orice alte vehicule, nu este nevoie de o pregătire specială. Până la sfârșitul activității, sistemele de transport vor fi gata să fie lansate.

După obținerea permiselor și autorizațiilor necesare Jimbolia va lansa sistemul de transport public în Jimbolia. Microbuzele electrice vor circula pe o rută stabilită și pe  un orar stabilit. Orarul și traseul vor fi intens mediatizate în presa locală și pe site-ul primăriei. Microbuzele vor circula cel puțin 5 zile/săptămână, între orele 07 - 17. După o perioadă de testare și pe baza rezultatelor consultării publice, programul de funcționare  ar putea fi prelungit. Călătoriile transfrontaliere vor fi organizate  la sfârșit de săptămână, cel puțin lunar. În perioada proiectului vor fi organizate 12 excursii la Mórahalom, care au un rol de test și vor fi utilizate pentru activitatea de sensibilizare a publicului, dar și pentru asigurarea vizibilității proiectului. Călătoriile vor fi organizate pentru diferite grupuri (copii, tineri, reprezentanți ai diferitelor instituții etc.). LP va acorda o atenție deosebită grupurilor defavorizate (persoane cu o situație socială  dificilă, persoane  care trăiesc în sărăcie, romi,  persoane cu dizabilități fizice) și le va încuraja să călătorească în Morahalom. Un număr de 350 de  persoane vor utiliza serviciul de transport în perioada proiectului.

Comunicare

Jimbolia va organiza o conferință pentru specialiști și părțile interesate. Conferința va avea un dublu rol: 1. specialiștii invitați vor prezenta avantajele vehiculelor electrice și ale surselor de energie curată, de asemenea, personalul implicat în implementarea proiectului își va prezenta experiențele, 2. părțile interesate invitate din regiune vor afla despre sistem, despre posibilitățile de   implicare și despre modul de extindere a sistemului la localitățile lor. În acest fel, conferința va contribui la diseminarea rezultatelor proiectului și la crearea unei legături între specialiști și părțile interesate din România și Ungaria.  La conferința  de specialitate vor participa 50  de persoane  (25 din RO și 25 din HU).

Prin intermediul proiectului, partenerii vor organiza două evenimente publice pentru a comunica activitățile, scopul și rezultatele proiectului către publicul larg: o conferință de presă la începutul proiectului și o conferință de încheiere a proiectului, în ultima lună de implementare. Partenerii vor folosi activitatea de comunicare pentru campania de creștere a interesului public și, de asemenea, pentru a asigura vizibilitatea proiectului. Un instrument de comunicare foarte eficient va fi pagina web a proiectului, trilingual, care va conține toate informațiile necesare despre proiect și va conține, de asemenea, toate materialele  dezvoltate.  Ambii parteneri sunt responsabili pentru activitățile de comunicare pe partea lor de frontieră, pentru a anunța evenimentele, pentru a organiza  întâlniri, în timp ce pentru evenimentele transfrontaliere membrii personalului comun sunt responsabili să preia controlul și să împartă responsabilitățile între ei. Pe lângă comunicările interne dintre parteneri, comunicarea cu autoritățile programului și cu părțile interesate externe și cu publicul este esențială. Obiectivul general este de a furniza informații relevante și exacte tuturor părților participante.

Ambii parteneri vor elabora și distribui materiale promoționale. Toate aceste materiale vor conține elementele de vizibilitate a programului, în conformitate cu manualul de vizibilitate. Materiale promotionale elaborate de Jimbolia: Încărcător solar - 100 de bucăti, lanternă - 100 de bucăți, set ustensile de scris - 100 de bucăți, set  pix și creion - 100 de bucăți, pungi de hârtie - 100 de bucăți, panou - 1 bucată, placă  definitivă - 1 bucată. PP1: rol-up - 2 bucăți, panou - 2,  placă definitivă - 2. Pentru fiecare tip de material promoțional, partenerul responsabil va elabora o strategie de distribuție pentru a avea cel mai mare impact. De asemenea, ambii parteneri vor personaliza vehiculul electric, care  are un dublu rol: promovează utilizarea vehiculelor electrice și asigură vizibilitatea proiectului. Activitatea include, de asemenea, costurile asistentului de comunicare.

Partenerul din Mórahalom va elabora 12.000 de fluturași (6000 în maghiară și 6000 în română) și un număr de 6.600 de pliante (3.300 în maghiară și 3.300 în română). Fluturașii și pliantele vor fi utilizate în cadrul campaniilor de sensibilizare. În plus,  partenerul din Ungaria va realiza un material audio care va fi folosit în microbuze și va promova oferta turistică din Mórahalom. Jimbolia va elabora un număr de 3 reclame de ziar, care vor fi publicate în presa locală.

Partenerul din Mórahalom, Ungaria va elabora site-ul proiectului. Site-ul va conține toate rezultatele proiectului, va promova proiectul și utilizarea vehiculelor cu emisii scăzute de carbon, cu nivel de zgomot redus. De asemenea, site-ul va conține studii și informații despre vehiculele electrice.

Rezultatul Principal al Proiectului
Implementarea unui sistem de transport transfrontalier între Jimbolia și Mórahalom cu ajutorul vehiculelor electrice
Jimbolia
Activitatea de implementare a partenerului lider, Jimbolia, se concentrează pe dezvoltarea unui serviciu de transport local și transfrontalier modern, având emisii reduse de carbon și zgomot redus. În prima perioadă se va dezvoltă serviciul, după care se va testa funcționarea ambelor servicii pe o perioadă de 1 an. De asemenea, Jimbolia organizează o conferință pentru promovarea utilizării vehiculelor electrice și a altor soluții ecologice, pentru prezentarea sistemelor dezvoltate și diseminarea rezultatelor proiectului.
Obiectivul principal al proiectului este implementarea unui sistem de transport transfrontalier între localitățile înfrățite Jimbolia și Mórahalom, utilizând vehicule electrice cu emisii reduse de carbon și cu nivel de zgomot redus.
Primul pas va fi achiziționarea a două microbuze electrice. Jimbolia va lansa o procedură de achiziție publică pentru 2 microbuze (1 microbuz cu 19+1 loc, 1 microbuz cu 14+1+1 locuri). Procedura de achiziționare publică va fi pusă în aplicare de departamentul de achiziții publice al orașului sub coordonarea managerului de proiect. Va fi respectată toată legislația relevantă. Documentele achiziției se vor baza pe cercetarea de piață realizată în pregătirea proiectului, vor fi utilizate și studiile relevante privind vehiculele electrice.
De asemenea, în cadrul acestei activități, personalul partenerului lider de proiect, va fi responsabil pentru obținerea tuturor permiselor și autorizațiilor necesare pentru sistemul de transport public, în conformitate cu legislația națională și UE. Jimbolia va face o cercetare a opiniei publice cu privire la nevoile locale, pentru stabilirea traseului local. Cel puțin 100 de persoane vor fi intervievate, personal, prin scrisoare sau prin telefon. De asemenea, partenerul lider va contacta reprezentanții instituțiilor publice, școlilor, grădinițelor și principalelor companii. Pe baza rezultatelor sondajului, Jimbolia va decide traseul și orarul. Decizia finală va fi luată după o ultimă consultare publică, organizată la primărie. Calendarul va fi format în așa fel încât microbuzele să poată fi folosite și pentru călătoriile transfrontaliere. Orașul Jimbolia dispune de conducătorii auto necesari, care pot conduce microbuzele, au permisul de conducere necesar. Microbuzele electrice se conduc ca orice alte vehicule, nu este nevoie de o pregătire specială. Până la sfârșitul activității, sistemele de transport vor fi gata să fie lansate.
După obținerea permiselor și autorizațiilor necesare Jimbolia va lansa sistemul de transport public în Jimbolia. Microbuzele electrice vor circula pe o rută stabilită și pe un orar stabilit. Orarul și traseul vor fi intens mediatizate în presa locală și pe site-ul primăriei. Microbuzele vor circula cel puțin 5 zile/săptămână, între orele 07 - 17. După o perioadă de testare și pe baza rezultatelor consultării publice, programul de funcționare ar putea fi prelungit. Călătoriile transfrontaliere vor fi organizate la sfârșit de săptămână, cel puțin lunar. În perioada proiectului vor fi organizate 12 excursii la Mórahalom, care au un rol de test și vor fi utilizate pentru activitatea de sensibilizare a publicului, dar și pentru asigurarea vizibilității proiectului. Călătoriile vor fi organizate pentru diferite grupuri (copii, tineri, reprezentanți ai diferitelor instituții etc.). LP va acorda o atenție deosebită grupurilor defavorizate (persoane cu o situație socială dificilă, persoane care trăiesc în sărăcie, romi, persoane cu dizabilități fizice) și le va încuraja să călătorească în Morahalom. Un număr de 350 de persoane vor utiliza serviciul de transport în perioada proiectului.
Comunicare
Jimbolia va organiza o conferință pentru specialiști și părțile interesate. Conferința va avea un dublu rol: 1. specialiștii invitați vor prezenta avantajele vehiculelor electrice și ale surselor de energie curată, de asemenea, personalul implicat în implementarea proiectului își va prezenta experiențele, 2. părțile interesate invitate din regiune vor afla despre sistem, despre posibilitățile de implicare și despre modul de extindere a sistemului la localitățile lor. În acest fel, conferința va contribui la diseminarea rezultatelor proiectului și la crearea unei legături între specialiști și părțile interesate din România și Ungaria. La conferința de specialitate vor participa 50 de persoane (25 din RO și 25 din HU).
Prin intermediul proiectului, partenerii vor organiza două evenimente publice pentru a comunica activitățile, scopul și rezultatele proiectului către publicul larg: o conferință de presă la începutul proiectului și o conferință de încheiere a proiectului, în ultima lună de implementare. Partenerii vor folosi activitatea de comunicare pentru campania de creștere a interesului public și, de asemenea, pentru a asigura vizibilitatea proiectului. Un instrument de comunicare foarte eficient va fi pagina web a proiectului, trilingual, care va conține toate informațiile necesare despre proiect și va conține, de asemenea, toate materialele dezvoltate. Ambii parteneri sunt responsabili pentru activitățile de comunicare pe partea lor de frontieră, pentru a anunța evenimentele, pentru a organiza întâlniri, în timp ce pentru evenimentele transfrontaliere membrii personalului comun sunt responsabili să preia controlul și să împartă responsabilitățile între ei. Pe lângă comunicările interne dintre parteneri, comunicarea cu autoritățile programului și cu părțile interesate externe și cu publicul este esențială. Obiectivul general este de a furniza informații relevante și exacte tuturor părților participante.
Ambii parteneri vor elabora și distribui materiale promoționale. Toate aceste materiale vor conține elementele de vizibilitate a programului, în conformitate cu manualul de vizibilitate. Materiale promotionale elaborate de Jimbolia: Încărcător solar - 100 de bucăti, lanternă - 100 de bucăți, set ustensile de scris - 100 de bucăți, set pix și creion - 100 de bucăți, pungi de hârtie - 100 de bucăți, panou - 1 bucată, placă definitivă - 1 bucată. PP1: rol-up - 2 bucăți, panou - 2, placă definitivă - 2. Pentru fiecare tip de material promoțional, partenerul responsabil va elabora o strategie de distribuție pentru a avea cel mai mare impact. De asemenea, ambii parteneri vor personaliza vehiculul electric, care are un dublu rol: promovează utilizarea vehiculelor electrice și asigură vizibilitatea proiectului. Activitatea include, de asemenea, costurile asistentului de comunicare.
Partenerul din Mórahalom va elabora 12.000 de fluturași (6000 în maghiară și 6000 în română) și un număr de 6.600 de pliante (3.300 în maghiară și 3.300 în română). Fluturașii și pliantele vor fi utilizate în cadrul campaniilor de sensibilizare. În plus, partenerul din Ungaria va realiza un material audio care va fi folosit în microbuze și va promova oferta turistică din Mórahalom. Jimbolia va elabora un număr de 3 reclame de ziar, care vor fi publicate în presa locală.
Partenerul din Mórahalom, Ungaria va elabora site-ul proiectului. Site-ul va conține toate rezultatele proiectului, va promova proiectul și utilizarea vehiculelor cu emisii scăzute de carbon, cu nivel de zgomot redus. De asemenea, site-ul va conține studii și informații despre vehiculele electrice.